Punggung buta ‘kawal pelik’ Ten Hag untuk dihantar ke Manchester United

Manchester United’s future manager Erik ten Hag arrives to watch the English Premier League match between Crystal Palace and Manchester United at Selhurst Park in south London, May 22, 2022. — AFP pic

Bakal pengurus Manchester United Erik ten Hag tiba untuk menonton perlawanan Liga Perdana Inggeris antara Crystal Palace dan Manchester United di Selhurst Park di selatan London, 22 Mei 2022. — Gambar AFP

Jumaat, 10 Jun 2022 11:33 PG MYT

MANCHESTER, 10 Jun — Pertahanan Ajax Amsterdam, Daley Blind menyifatkan pengurus baharu Manchester United, Erik ten Hag sebagai “orang gila” dan menyokong pemain Belanda itu untuk membawa kejayaan kembali kepada kelab jika diberi masa dan sumber untuk membentuk gaya permainannya sendiri.

Blind, yang menghabiskan empat musim di United sebelum berlepas ke Ajax pada 2018, memenangi tiga gelaran Eredivisie dan dua piala domestik di bawah kendalian Ten Hag.

“Dia benar-benar sosial,” lelaki berusia 32 tahun itu memberitahu laman web United. “Saya fikir, juga di Ajax, dia tahu semua orang di kelab itu penting. Semua orang perlu terlibat untuk mendapatkan perasaan menang itu, mentaliti menang itu.

“Dia sedar perkara itu dan mahu memastikan segala-galanya rapat. Dia juga seorang yang gila kawalan dan mahu berada di atas segala-galanya. Saya fikir itu adalah kualiti istimewa yang perlu anda miliki apabila menjadi yang terbaik.”

Ten Hag mengambil alih di Old Trafford berikutan kempen yang menyedihkan di bawah pengurus sementara Ralf Rangnick, dengan pasukan itu menduduki tempat keenam dalam Liga Perdana dan terlepas kelayakan Liga Juara-Juara.

United tidak memenangi sebarang trofi sejak Liga Europa pada 2017 dan ketika meraih trofi adalah penting untuk Ten Hag, dia mesti mula membentuk gaya permainan yang jelas, kata Blind.

“Saya tahu pengurus ini mempunyai kualiti dan saya harap dia mendapat masa untuk meletakkan segala-galanya dengan caranya dan memastikan pasukan bermain seperti yang dia mahukan,” tambahnya. “Saya yakin dia akan berjaya.” — Reuters

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *