Pembuat mainan seks Amerika mengecam dildo ‘botol minuman keras’ yang diilhamkan oleh Amber Heard

Actor Amber Heard testifies during the Depp vs Heard defamation trial at the Fairfax County Circuit Court in Fairfax, Virginia, US May 26, 2022. ― Michael Reynolds/Pool via Reuters


Pelakon Amber Heard memberi keterangan semasa perbicaraan fitnah Depp lwn Heard di Mahkamah Litar Daerah Fairfax di Fairfax, Virginia, AS 26 Mei 2022. ― Michael Reynolds/Pool melalui Reuters

Oleh Priya Kulasagaran

Jumaat, 10 Jun 2022 1:47 PTG MYT

PETALING JAYA, 10 Jun — Seorang pembuat mainan seks yang berpangkalan di Florida telah menarik kritikan kerana mempromosikan dildo, berbentuk seperti botol arak, merujuk kepada percubaan Johnny Depp-Amber Heard baru-baru ini.

Syarikat itu, Twisted Fantasies, semalam menyiarkan imej produk itu di Twitter dengan kapsyen: “Reach a new Depp-th with the Amber’s Mark Liquor Bottle Dildo” yang baharu.

Siaran itu turut memasukkan hashtag seperti #justiceforjohnnydepp dan #justiceforjohnny.

Di tapak web syarikat, penerangan untuk produk bermula dengan: “Obses dengan percubaan dan bimbang apa yang akan anda lakukan dengan diri anda sekarang setelah ia selesai?”

Pelakon Johnny Deep dan bekas isterinya Amber Heard adalah pihak dalam perbicaraan fitnah berprofil tinggi yang berakhir pada 1 Jun.

Depp telah menyaman Heard untuk sekeping pendapat 2018 yang dia tulis dengan mendakwa dia melakukan kesat; Heard kemudian memfailkan saman balas.

Juri perbicaraan mendapati Depp telah difitnah, manakala Heard juga telah difitnah oleh peguam Depp ketika itu.

Semasa perbicaraan, Heard menyampaikan keterangan grafik yang mendakwa Depp telah menyerangnya secara seksual dengan botol minuman keras.

Pengguna Twitter sangat marah dengan percubaan Twisted Fantasies untuk memburu publisiti yang dihasilkan oleh kes itu.

“Ia adalah meludah di hadapan sesiapa sahaja yang terselamat daripada penderaan rumah tangga, dan mengaitkan perkara ini dengan apa-apa yang berkaitan secara seksual (sebagai jenaka atau tidak) adalah busuk,” kata seorang pengguna.

“Bayangkan bilangan orang yang perlu dilalui untuk menjadi produk sebenar yang dipromosikan di media sosial,” kata seorang lagi.

Menjawab kritikan itu, syarikat itu berkata dildo itu adalah cara “menyatukan lidah” ​​untuk menyokong Depp dan “sesiapa sahaja yang melawan pendera mereka”.

Kenyataan ini juga tidak disiarkan dengan baik di media sosial, dengan lebih ramai orang mengatakan syarikat itu mendapat keuntungan daripada penderaan seksual dan trauma.

“Saya tidak dapat bayangkan seorang yang terlibat dalam keseluruhan perkara itu akan melihat ini sebagai sokongan, lebih-lebih lagi mangsa penderaan lain,” kata seorang pengguna Twitter.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *