Pasangan Britain memutuskan untuk berkongsi kemenangan loteri RM72.86 juta, 11 tahun selepas memenangkannya | PressCliff

Pasangan Britain memutuskan untuk berkongsi kemenangan loteri RM72.86 juta, 11 tahun selepas memenangkannya |  Surat Bahasa Melayu


Nigel dan Sharon memutuskan untuk berkongsi kemenangan lotere dengan rakan dan saudara, 11 tahun setelah memenangkannya. – Gambar dari Facebook / Stafford Kodzo Amounu

KUALA LUMPUR, 16 Ogos – Sepasang suami isteri Britain, yang memenangi loteri 12.4 juta pound (RM72.86 juta) pada tahun 2010, telah memutuskan untuk berkongsi kemenangan mereka dengan rakan dan saudara terdekat.

Sharon, 50, dan Nigel Mather, 55, dari Trafford, Greater Manchester, pada mulanya menyimpan EuroMillions mereka sendiri.

EuroMillions adalah loteri transnasional yang memerlukan tujuh nombor yang betul untuk memenangi jackpot.

Menggambarkan kemenangan mereka ‘sebagai tanggungjawab’, Sharon memberitahu Surat Harian mereka mahu berbuat baik dengannya dan tidak membuang wang.

Pasangan itu telah memilih tiket semasa percutian dan mendapati mereka menang semasa pulang.

Sharon mengatakan ketika mereka mula memberikan hadiah kepada orang yang mereka sayangi, itu seperti “sesuatu dari rancangan TV Jutawan Rahsia. ”

Dalam rancangan itu, jutawan akan menyamar dalam komuniti dan bersetuju untuk memberikan puluhan ribu pound kepada orang yang mereka temui.

“Suami saya dulu adalah pengurus hotel dan dia membuat spreadsheet dan berkeliling ke sekitar 30 rumah rakan dan keluarga dan hampir seperti Jutawan Rahsia. “

“Kami membuat kad kecil dan memasukkan cek dan memberikannya kepada mereka,” kata bekas pekerja majlis itu.

Selain berkongsi kemenangan dengan rakan, keluarga juga memberikan sumbangan terbesar mereka kepada Francis House Hospice Manchester.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *