Pertukaran Crypto Binance mengatakan pengeluaran sterling diaktifkan semula selepas pemadaman | PressCliff

Pertukaran Crypto Binance mengatakan pengeluaran sterling diaktifkan semula selepas pemadaman |  Surat Bahasa Melayu


Pelanggan Binance mengatakan pada hari Selasa bahawa mereka tidak dapat mendeposit atau mengeluarkan sterling dari platform, beberapa hari setelah pengawal selia di Britain menghentikan beberapa aktivitinya di negara itu. – Gambar Reuters

LONDON, 1 Julai – Pertukaran cryptocurrency utama Binance semalam mengatakan bahawa pengeluaran sterling dari platformnya telah diaktifkan semula, dengan pengguna juga dapat membeli syiling digital dengan kad debit dan kredit.

Pelanggan Binance mengatakan pada hari Selasa bahawa mereka tidak dapat mendeposit atau mengeluarkan sterling dari platform, beberapa hari setelah pengawal selia di Britain menghentikan beberapa aktivitinya di negara itu.

Pengguna bursa, salah satu yang terbesar di dunia, mengatakan mereka tidak dapat menarik atau menyimpan sterling melalui rangkaian Pembayaran Lebih Cepat – yang membolehkan pembayaran mudah alih, internet dan lain-lain antara akaun bank Britain – atau kad bank.

Jurucakap Binance mengatakan pengeluaran melalui rangkaian Pembayaran Lebih Cepat diaktifkan semula pada hari Selasa, sambil menambah bahawa pembelian kad bank crypto sekali lagi mungkin.

Banyak pengguna mengadu bahawa Binance tidak memberikan maklumat mengenai transaksi yang disekat, melainkan mesej “down for maintenance”.

Binance mengatakan langkah Financial Conduct Authority (FCA) tidak akan menjejaskan perkhidmatan yang ditawarkan di laman webnya, akses yang oleh penduduk Britain tidak terjejas oleh tindakan keras tersebut.

Kemudian pada hari Rabu, pertukaran crypto memaparkan notis di laman web Binance.co.uk yang menyatakan bahawa Binance Markets Limited, sebuah syarikat yang berpangkalan di UK, tidak dibenarkan untuk melakukan aktiviti yang diatur di negara ini.

Ia tweet pernyataan yang sama dari pemegang twitter Binance.UK. Namun, Reuters tidak dapat menemui notis di laman web Binance.com atau di bawah kendali twitter Binance.

FCA telah memberitahu syarikat itu untuk menghantar notis tersebut di Binance.com, aplikasi mudah alih dan desktop serta saluran media sosial pada akhir perniagaan pada hari Rabu.

Binance dan FCA tidak segera menanggapi permintaan untuk memberi komen.

Walaupun perdagangan crypto tidak diatur secara langsung di Britain, menawarkan perkhidmatan seperti perdagangan derivatif cryptocurrency memerlukan kebenaran.

Diketuai oleh Changpeng Zhao dari Kanada, Binance mendapat perhatian dari pengawal selia secara global, banyak di antaranya telah menyuarakan keprihatinan terhadap penggunaan cryptocurrency secara umum untuk pengubahan wang haram dan jenayah lain.

Binance menawarkan perkhidmatan mulai dari perdagangan token digital hingga derivatif, serta teknologi baru seperti stok versi token. Cryptocurrency sendiri, Binance Coin, adalah yang keempat terbesar di dunia dengan nilai pasaran sekitar AS $ 45 bilion (RM186.8 bilion). – Reuters

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *