Thomas, Nelly Korda untuk memimpin lapan anggota pasukan AS di Olimpik | PressCliff

Thomas, Nelly Korda untuk memimpin lapan anggota pasukan AS di Olimpik |  Surat Bahasa Melayu


Justin Thomas bermain pada hari pertama kejohanan golf WGC Dell Technologies Match Play di Austin Country Club 24 Mac 2021. – Gambar Reuters

LOS ANGELES, 1 Julai – Pemain golf, Justin Thomas dan Nelly Korda akan memimpin pasukan Amerika pada Sukan Olimpik Tokyo bulan depan setelah USA Golf pada hari Rabu mengesahkan lapan atlet itu mengambil bahagian.

Thomas, Collin Morikawa, Xander Schauffele dan Bryson DeChambeau – menduduki tempat dua hingga lima dalam Peringkat Golf Olimpik di belakang pemain Sepanyol Jon Rahm – membuat pemotongan minggu lalu.

Lelaki dan wanita dengan kedudukan 15 teratas layak ke Olimpik dengan maksimum empat atlet dari setiap negara.

DeChambeau menduduki tempat keempat dan terakhir setelah pemain nombor dua dunia, Dustin Johnson mengatakan pada bulan Mac bahawa dia tidak akan bertanding dalam kejohanan lelaki kerana dia mahu fokus pada Terbuka Britain dan Jelajah PGA.

Korda, yang berada di kedudukan nombor satu dalam Peringkat Golf Olimpik, disertai oleh Danielle Kang (kelima), Lexi Thompson (kesembilan) dan adiknya Jessica Korda (ke-13).

“Team USA sekali lagi akan mempunyai kontinjen pemain terbesar dalam pertandingan golf Olimpik dengan lapan bintang golf memberi Amerika Syarikat peluang yang kuat untuk mencapai podium,” kata pengarah eksekutif USA Golf, Andy Levinson.

Thompson adalah satu-satunya pemain yang mengambil bahagian dalam acara 2016 di Rio ketika golf kembali ke Olimpik untuk kali kedua sejak 1904.

Pertandingan lelaki akan berlangsung dari 29 Julai-Ogos. 1 ketika wanita bertanding pada 4-7 Ogos di Kasumigaseki Country Club di Saitama, Jepun. – Reuters

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *