Saham AS berhenti berdekatan dengan rekod setelah data pengambilan Jun yang kukuh | PressCliff

Saham AS berhenti berdekatan dengan rekod setelah data pengambilan Jun yang kukuh |  Surat Bahasa Melayu


Kira-kira 20 minit untuk diperdagangkan, S&P 500 pada dasarnya tidak berubah pada 4,292.66. Indeks berasaskan luas ditutup dengan rekod lain semalam dan berada di landasan untuk kenaikan lapan peratus untuk suku itu. – Gambar AFP

NEW YORK, 30 Jun – Saham Wall Street terus stabil hampir pada awal hari ini berikutan data pengambilan sektor swasta yang kukuh yang dikeluarkan menjelang laporan pekerjaan kerajaan yang dipantau dengan teliti.

Syarikat swasta AS menambah 692,000 pekerjaan pada bulan Jun, menurut firma perkhidmatan gaji ADP. Angka tersebut adalah penurunan besar dari bulan Mei, tetapi jauh di atas jangkaan ahli ekonomi.

Laporan itu muncul menjelang laporan pekerjaan bulanan rasmi pada hari Jumaat, yang dijangka menunjukkan peningkatan sebanyak 680,000 pekerjaan untuk bulan Jun.

Sesi perdagangan hari ini akan menjadi yang terakhir pada suku kedua yang kuat untuk ekuiti, disokong oleh tanda-tanda ekonomi yang pulih dan jaminan dari bank pusat bahawa dasar yang akomodatif tidak akan dikeluarkan dengan cepat.

Kira-kira 20 minit untuk diperdagangkan, S&P 500 pada dasarnya tidak berubah pada 4,292.66. Indeks berasaskan luas ditutup dengan rekod lain semalam dan berada di landasan untuk kenaikan lapan peratus untuk suku tersebut.

Purata Perindustrian Dow Jones meningkat 0.2 peratus kepada 34,346.68, sementara Indeks Komposit Nasdaq yang kaya dengan teknologi merosot 0.1 peratus kepada 14,515.13.

Di antara syarikat individu, Bed Bath & Beyond melonjak 13.6 peratus lebih tinggi apabila peruncit menaikkan ramalan tahun penuh berikutan kenaikan jualan pada suku pertama. – AFP

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *