Public Mutual mengisytiharkan agihan sebanyak RM258 juta untuk 16 dana | PressCliff

Public Mutual mengisytiharkan agihan sebanyak RM258 juta untuk 16 dana |  Surat Bahasa Melayu


Anak syarikat milik penuh Public Bank Public Mutual telah menyatakan pengagihan lebih dari RM258 juta untuk 16 dana untuk tahun yang berakhir pada 30 Jun 2021. – Gambar oleh Farhan Najib

KUALA LUMPUR, 30 Jun – Anak syarikat milik penuh Public Bank Public Mutual telah mengisytiharkan pengagihan lebih dari RM258 juta untuk 16 dana untuk tahun berakhir 30 Jun 2021.

Dalam satu kenyataan, syarikat itu mengatakan pengagihan kasar empat sen seunit telah diisytiharkan untuk PB Balanced Fund, 3.75 sen seunit untuk PB Islamic Bond Fund dan PB Fixed Income Fund, 3.5 sen per unit untuk PB Infrastructure Bond Fund dan tiga sen seunit untuk Tabung Pengurusan Tunai PB.

Ia juga mengumumkan pembahagian kasar sebanyak 2.25 sen seunit untuk PB Islamic Cash Management Fund dan PB China Asean Equity Fund, dua sen per unit untuk PB Global Technology and Healthcare Fund, 1.75 sen per unit untuk PB Asia Equity Fund dan 1.5 sen per unit untuk PB Islamic Asia Equity Fund, PB Singapore Advantage-30 Equity Fund dan PB Growth Fund masing-masing.

Dana yang lain adalah Dana Pasaran Wang Islam Awam dan Dana Pertumbuhan Asean Islam Awam (masing-masing tiga sen per unit), Dana Tema Pengguna Awam Timur Jauh (1.5 sen seunit) dan Dana Simpanan Islam Awam (0.2 sen per unit).

Public Mutual adalah syarikat amanah saham swasta terbesar di Malaysia dengan lebih daripada 160 dana di bawah pengurusannya. Pada akhir Mei 2021, ukuran dana yang diuruskan oleh syarikat melebihi RM100 bilion. – Bernama

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *