Keluarga anak pahlawan di Teluk Intan tinggal di flat PPR sementara menunggu rumah yang musnah terbakar dibina semula | PressCliff

Keluarga anak pahlawan di Teluk Intan tinggal di flat PPR sementara menunggu rumah yang musnah terbakar dibina semula |  Surat Bahasa Melayu


Adun Pasir Bedamar Terence Naidu (kiri) membantu A. Vimala dan keluarganya untuk membina semula kediaman mereka di Eastern Garden yang musnah dalam kebakaran Rabu lalu. – Gambar milik Terence Naidu

TELUK INTAN, 30 Jun – Anandaveli anak anjing itu dan keluarganya untuk sementara waktu akan berpindah ke flat Projek Perumahan Rakyat (PPR) sementara menunggu kediaman mereka yang musnah dalam kebakaran untuk dibina semula.

Adun Pasir Bedamar Terence Naidu mengatakan bahawa dia telah membantu pemilik Anandaveli A. Vimala melamar perumahan tersebut.

“Pemerintah negeri Perak telah menyetujui permohonan mereka.”

“Sementara itu, kami mengumpulkan sumbangan untuk membantu membangun kembali rumah mereka di Eastern Garden,” katanya, sambil menambah bahawa kos pembaikan telah dianggarkan sekitar RM60,000.

Terence berkata, demi ketelusan, dia akan mengemas kini semua sumbangan di laman Facebooknya setiap hari agar penderma dapat mengawasi jumlahnya.

Vimala, katanya, juga bersetuju untuk menyumbangkan dana akses yang dikumpulkan ke tempat perlindungan haiwan tempatan Persatuan Penyayang Haiwan Terbiar Teluk Intan (Rakan untuk Haiwan Terbengkalai Teluk Intan).

Terima kasih kepada Anandaveli anak anjing itu, sebuah keluarga lima orang di Eastern Garden di Teluk Intan diselamatkan dari kebakaran yang melanda rumah mereka.  - Gambar milik Terence Naidu
Terima kasih kepada Anandaveli anak anjing itu, sebuah keluarga lima orang di Eastern Garden di Teluk Intan diselamatkan dari kebakaran yang melanda rumah mereka. – Gambar milik Terence Naidu

Dilaporkan bahawa Vimala dan keluarganya dari empat diselamatkan dari kematian oleh Anandaveli ketika anak anjing berusia lapan bulan itu menarik rambut Vimala setelah api marak di rumah mereka.

Ketika itu gagal membangunkan Vimala, Anandaveli menggigit wajah dan telinga Vimala.

Ia juga mengenakan piyama berusia 53 tahun sebelum berjaya membangunkan ibu kepada tiga anak itu.

Terence mengatakan kejadian itu juga menyatukan kembali dia dan Vimala, yang merupakan rakan sekolahnya di Sekolah Menengah Horley Methodist.

Dia mengatakan mereka terputus hubungan setelah berpisah 40 tahun yang lalu.

Terence berkata mereka yang ingin menolong keluarga boleh membayar kepada RHB Bank di bawah akaun Pusat Khidmat Adun Pasir Bedamar (A / C no: 25825300007690).

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *