Bahasa Inggeris memenangi playoff lapan lubang untuk merangkul gelaran PGA Travellers | PressCliff

Bahasa Inggeris memenangi playoff lapan lubang untuk merangkul gelaran PGA Travellers |  Surat Bahasa Melayu


Harris English melakukan rembatan dari bunker sisi hijau di lubang ke-18 semasa lubang playoff pada pusingan akhir kejohanan golf Travellers Championship 27 Jun 2021. – Gambar Reuters

NEW YORK, 1 Julai – Harris English bermain dalam jarak 20 kaki birdie di lubang playoff kelapan pada hari Ahad untuk mengalahkan rakan Amerika Kramer Hickok dan memenangi Kejuaraan Pelancong PGA AS.

Drama yang hebat itu menyamai playoff terpanjang kedua dalam sejarah PGA AS kerana setiap pemain menyampaikan tujuh playoff sebelum Inggeris menutup tontonan pada waktu senja untuk gelaran jelajah karier keempatnya.

“Ini hebat,” kata Inggeris. “Para peminat menjaga kami. Topi ke Kramer. Apa pesaingnya.

“Kami sedang berjalan di luar sana, menjadikan mereka enam dan tujuh kaki. Itu luar biasa. Pengalaman apa. Peminat selalu hebat di sini. Senang kami memberi mereka persembahan kecil yang bagus. “

Bahasa Inggeris, yang menduduki tempat ke-19, memenangi St. Jude dan Mayakoba Classics 2013 dan memenangi kemarau kemenangannya di Kejohanan Juara Januari – layak dalam peraturan Covid-19 yang dirombak berkat menjadikan Kejuaraan Jelajah 2020.

Hickok, menduduki tempat ke-331, menabrak birdie dari dalam jarak sembilan kaki di lubang ke-18 dalam peraturan untuk menembak par tiga bawah 67 dan menandingi Inggeris pada 13-bawah 267 setelah 72 lubang di TPC River Highlands di Cromwell, Connecticut.

“Itu hanya pertempuran sengit di luar sana,” kata Hickok. “Bermain dengan sukar. Dia berjuang dengan kuat. Ada kalanya saya meletakkannya di tempat yang sukar, dia meletakkan saya di tempat yang sukar, dan dia keluar di atas dan dia adalah juara sejati.

“Ini adalah hari yang luar biasa. Itu satu keistimewaan. Saya hanya akan memanfaatkan ini dalam karier saya dan semoga banyak belajar darinya. “

Hickok, menolak gelaran PGA pertamanya, dan Bahasa Inggeris menduduki tangga ke-18 untuk kali keempat untuk lubang tambahan keenam.

Bahasa Inggeris meledak dari bunker jalan raya di sebelah kanan enam kaki cawan sementara pendekatan Hickok berjalan jauh dari hijau. Hickok memutar puttnya sejauh 20 kaki melewati lubang tetapi berjaya kembali setanding ketika orang ramai meraung dan melaungkan namanya.

Bahasa Inggeris ketinggalan dalam permainan birdie untuk menang dan memanfaatkan drama ini hingga ke lubang playoff ketujuh, pada kedudukan ke-18.

Inggeris dua kali dari 25 kaki untuk meninggalkan Kramer 17 kaki untuk birdie menang. Dia ketinggalan tetapi mengejar kedudukan, membuat lubang tambahan kelapan.

Kali ini, Hickok dua kali dari 22 kaki dan Inggeris mempunyai putik birdie 20 kaki untuk menang, yang dia tenggelam, memicu pukulan kanan untuk meraikan dan mengakhiri playoff terpanjang dalam sembilan tahun.

“Itu tidak cantik tetapi kami bertengkar,” kata bahasa Inggeris. “Ini pengesahan bagi saya. Saya telah melakukan perkara yang betul. Datang dalam minggu ini dengan penuh keyakinan. Senang menyelesaikannya. “

Satu-satunya playoff yang lebih lama dalam sejarah PGA adalah 11-holer di Motor City Open 1949 yang dihentikan oleh kegelapan dengan Cary Middlecoff dan Lloyd Mangrum diisytiharkan sebagai juara bersama.

Pemain Australia Marc Leishman berada di kedudukan ketiga pada 268 selepas penutupan 64 dengan Abraham Ancer dari Mexico keempat pada 269.

Juara Masters dua kali, Bubba Watson adalah pesaing untuk gelaran Traveller kerjaya keempatnya sehingga ditutup dengan empat bogey dan bogey berganda untuk menembak 73 dan berkongsi tempat ke-19.

Kejatuhannya menyebabkan Hickok dan Inggeris bertempur. Bahasa Inggeris bergelut dengan par delapan kaki pada par-3 ke-16 dan bertindak balas setelah bogey pada 17 dengan menenggelamkan putt birdie dari dalam hanya 28 kaki pada 18.

Itu menetapkan tahap untuk kupu-kupu Hickok birdie pada 18 untuk memaksa lubang tambahan, dengan sorotan termasuk peledakan bahasa Inggeris dari bunker yang tersangkut hingga tujuh kaki dan membuat putt di lubang playoff kedua dan

Di lubang playoff kelima, 17, Hickok menjatuhkan pendekatannya di luar 10 kaki dengan Inggeris sejauh 25 kaki. Putt Inggeris patah enam kaki kanan sementara Hickok bersuara untuk birdie. Hickok masuk untuk setara tetapi bahasa Inggeris sesuai dengannya – AFP

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *