Southgate England berhati-hati dengan perbincangan kontrak baru menjelang pertembungan Jerman | PressCliff

Southgate England berhati-hati dengan perbincangan kontrak baru menjelang pertembungan Jerman |  Surat Bahasa Melayu


Pengurus England Gareth Southgate dilihat semasa sesi latihan di London pada 25 Jun 2021. – Gambar fail Reuters

LONDON, 29 Jun – Pengurus England Gareth Southgate mengatakan bahawa “sokongan luar” akan menentukan masa depannya dan menolak perbincangan mengenai perjanjian baru walaupun mendapat sokongan daripada bos Persatuan Bola Sepaknya (FA) menjelang pertembungan 16-2015 Euro 2020 dengan Jerman di Wembley .

Kontrak Southgate berlangsung sehingga selepas Piala Dunia 2022 di Qatar, yang berlangsung dari 21 November hingga 18 Disember, tetapi ketua eksekutif FA, Mark Bullingham, pada hari Sabtu mengatakan bahawa dia ingin dia terus bertahan bahkan di luar kejohanan itu.

“Mana-mana pengurus akan berterima kasih atas sokongan penuh dewan dan ketua eksekutif jadi dari perspektif saya, itu jelas (bagus),” kata Southgate pada sidang akhbar semalam.

“Saya tahu bahawa itu adalah perbualan peribadi yang saya lakukan, sokongan itu, tetapi … anda tahu pada akhirnya sokongan dalaman dan sokongan penting, tetapi dalam peranan ini khususnya, sokongan luaran sama pentingnya,” katanya .

Sekiranya England gagal melepasi Jerman dan keluar dalam 16 perlawanan terakhir, kemungkinan ada gesaan dari beberapa pengkritik untuk perubahan arah dan sokongan Southgate dari luar kemungkinan merujuk kepada pendapat umum dan media.

Pada masa lalu FA telah memberikan perpanjangan atau komitmen kontrak sebelum kejohanan kepada pengurus hanya kerana keputusan yang mengecewakan menyebabkan tekanan untuk mengubah pemain itu di bangku simpanan.

Southgate mengatakan bahawa pandangannya adalah bahawa perbincangan seperti itu harus menunggu sehingga selepas Kejuaraan Eropah berakhir.

“Saya selalu berfikir untuk membincangkan kontrak di sekitar kejohanan pada masa lalu bukanlah perkara yang betul dan kami yakin kami tidak akan melakukannya sebelum kejohanan ini,” katanya.

“Kita harus melihat bagaimana ini berlaku. Jadi semua tumpuan saya adalah pada permainan dan mendapatkan pasukan ini sejauh mungkin. “

Southgate menghadapi sejumlah masalah pemilihan, termasuk sama ada mahu memasukkan bek kiri Ben Chilwell dan pemain tengah Mason Mount dalam skuadnya setelah mereka menghabiskan minggu lalu berpisah dengan rakan sepasukan mereka setelah bersentuhan dengan pemain Scotland, Billy Gilmour, yang positif untuk Covid -19.

Pasangan ini akan pergi ke London secara berasingan tetapi akan dapat berhubung dengan skuad lain dari tengah malam (2300 GMT). – Reuters

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *