Bale mengesahkan persaraan dengan mempertimbangkan Piala Dunia | PressCliff

Bale tidak terganggu oleh sokongan emosi untuk Denmark |  Surat Bahasa Melayu


Wales ‘Gareth Bale semasa sidang media di Johan Cruijff Arena di Amsterdam 25 Jun 2021. – Pemberian Ufa melalui Reuters

LONDON, 28 Jun – Gareth Bale telah menolak spekulasi bahawa dia boleh memainkan pertandingan terakhirnya untuk Wales atau bahkan mengundurkan diri dari bola sepak.

Kapten Wales itu keluar dari wawancara TV setelah kekalahan 4-0 Sabtu kepada Denmark mengakhiri larian pasukannya di Euro 2020 pada 16 terakhir.

Bale mengatakan pada akhir musim pinjaman satu musim di Tottenham dari Real Madrid bulan lalu bahawa dia tahu di mana masa depannya terletak, tetapi mendakwa ia akan “menimbulkan kekacauan” jika dia mengungkapkannya sebelum Kejuaraan Eropah.

Namun, dia mengetepikan khabar angin yang mungkin akan berhenti dari sukan ini ketika dia melihat penampilan pertama Wales di Piala Dunia sejak 1958.

“Saya mahu terus bermain,” kata Bale kepada saluran TV Welsh S4C sejurus selepas menamatkan wawancara sebelumnya ketika ditanya mengenai masa depannya di peringkat antarabangsa.

“Orang bertanya soalan bodoh sepanjang masa tetapi saya suka bermain untuk Wales.

“Saya akan bermain untuk Wales sehingga saya berhenti bermain bola sepak.”

Kempen kelayakan Piala Dunia Wales disambung semula pada bulan September dengan tandukan tandang ke Belarus dan di tempat sendiri di Estonia.

Mereka berupaya untuk bertempur dengan Republik Ceko untuk yang kedua dalam kumpulan di belakang Belgium, yang akan menjamin playoff untuk final di Qatar dalam masa 18 bulan.

“Kami baru saja memulakan kempen Piala Dunia dan kami mengatakan di sana sekarang kami perlu membawa pengalaman ini ke sana,” tambah Bale.

“Saya merasakan kita mempunyai cara bermain yang sangat baik ketika kita bermain dengan baik.

“Kami hanya perlu menjaga keyakinan itu tinggi, terus bermain bola sepak, dan saya rasa kami dapat lolos ke Piala Dunia berikutnya.” – AFP

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *