Jerman tidak besar dalam persiapan penalti untuk perlawanan England, kata Havertz | PressCliff

Jerman tidak besar dalam persiapan penalti untuk perlawanan England, kata Havertz |  Surat Bahasa Melayu


Jerman telah memenangi setiap penentuan penalti Piala Dunia yang mereka lakukan, dan juga dua dari tiga di Euro. – Gambar AFP

HERZOGENAURACH (Jerman), 27 Jun – Jerman tidak melakukan latihan penalti besar menjelang perlawanan pusingan 16 Euro 2020 menentang England di stadium Wembley pada hari Selasa, dengan mengatakan mereka berharap dapat menyelesaikan permainan dalam 90 minit.

Jerman telah memenangi setiap penentuan penalti Piala Dunia yang mereka lakukan, begitu juga dua dari tiga di Euro, hanya kalah satu yang pertama di final Euro 1976 kepada Czechoslovakia.

Mereka juga mengalahkan England menerusi penalti di Wembley di separuh akhir pada edisi 1996 sebelum memenangi mahkota ketiga Eropah.

“Kami akan memasuki pertandingan dengan ingin memenangkannya lebih dari 90 minit,” kata pemain tengah Jerman, Kai Havertz pada sidang media di markas pasukan mereka di Bavaria pada hari Ahad.

“Ini tentu boleh membawa penalti pada peringkat kejohanan ini, jadi kami harus bersiap sedia. Jelas selepas latihan kami melakukan beberapa penalti untuk melihat siapa pengambil penalti yang lebih baik.

“Tetapi ini bukan masalah terbesar permainan. 120 minit sebelum itu boleh menjadi lebih penting dan memberi tekanan kepada diri sendiri (dengan penalti) tidak baik. “

Jerman memenangi hanya satu perlawanan dalam kumpulan mereka tetapi mara di tempat kedua setelah seri 2-2 gementar menentang Hungary.

England juga tidak terkesan tetapi lebih cekap untuk menduduki Kumpulan D dengan tujuh mata dan tidak ada gol kebobolan, tetapi mereka adalah pasukan dengan skor terendah yang pernah mengungguli kumpulan Euro, dengan hanya dua gol.

“Adalah salah untuk meremehkan mereka. Kami mengenali England dengan baik. Mereka memiliki beberapa pemain terbaik di dunia dan, ya, mereka juga memiliki ruang untuk peningkatan, ”kata Havertz, yang akan menghadapi beberapa teman sepasukan Chelsea pada hari Selasa.

“Tetapi England belum kebobolan gol dalam kejohanan dan mereka memiliki banyak kualiti individu. Anda harus menghormati mereka tetapi kami juga pasukan dengan pemain yang bagus. Bagi saya dan seluruh pasukan, ia akan menjadi permainan yang istimewa. ” – Reuters

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *