Morata dari Sepanyol mengatakan keluarga didera setelah tayangan Euro 2020 yang buruk | PressCliff

Morata dari Sepanyol mengatakan keluarga didera setelah tayangan Euro 2020 yang buruk |  Surat Bahasa Melayu


Penyerang Sepanyol, Alvaro Morata menendang bola semasa pertandingan bola sepak Kumpulan E Uefa Euro 2020 antara Slovakia dan Sepanyol di Stadium La Cartuja di Seville 23 Jun 2021. – Gambar AFP

MADRID, 25 Jun – Alvaro Morata mengatakan bahawa isteri dan anak-anaknya telah didera semasa Euro 2020 kerana persembahannya untuk Sepanyol.

Morata telah menjalani kejohanan yang sukar sejauh ini setelah kehilangan sejumlah peluang, termasuk penalti dalam perlawanan terakhir Kumpulan E Sepanyol menentang Slovakia di Seville.

“Saya faham saya mendapat kritikan kerana tidak menjaringkan gol. Saya yang pertama mengetahui dan menerimanya, ”kata Morata kepada Cadena COPE malam semalam.

“Tetapi saya berharap orang-orang meletakkan diri mereka dalam keadaan seperti melihat ancaman dan penghinaan yang ditujukan kepada keluarga anda.

“Orang-orang berkata ‘Saya harap anak-anak anda mati’. Saya terpaksa meletakkan telefon saya.

“Anak-anak saya pergi ke Seville dengan nama ayah mereka di baju mereka. Saya memahami kritikan kerana tidak menjalankan tugas dengan baik. Tetapi ada hadnya. “

Morata mengatakan bahawa dia tidak dapat tidur selama sembilan jam setelah seri 1-1 dengan Poland di mana dia melepaskan peluang setelah menjaringkan gol pembukaan Sepanyol.

Pemain berusia 28 tahun itu kemudian menyelamatkan penalti ketika menentang Slovakia dengan perlawanan tanpa gol, sebelum Sepanyol menang 5-0. Mereka akan menentang Croatia pada Isnin pada 16 terakhir.

“Saya bangga dengan fakta bahawa saya mengambil bola untuk penalti setelah orang mengejek saya dalam pemanasan,” kata Morata.

“Beberapa tahun yang lalu saya akan hancur tetapi saya benar-benar bermotivasi. Sesiapa yang berpendapat sebaliknya tidak mengenali saya, ”tambahnya. – AFP

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *