Johore Tin dikenali sebagai Able Global Bhd | PressCliff

Sunway dinamakan antara 10 majikan paling menarik di Malaysia |  Surat Bahasa Melayu


KUALA LUMPUR, 25 Jun – Johore Tin Bhd (Johore Tin) telah mendapat persetujuan pemegang sahamnya untuk menukar namanya menjadi Able Global Bhd.

Dalam satu kenyataan hari ini, kumpulan itu mengatakan bahawa pertukaran nama akan rasmi setelah berjaya mengemukakannya kepada Suruhanjaya Syarikat Malaysia.

Ia menambah bahawa semasa Mesyuarat Agung Tahunan (AGM) ke-20 hari ini, para pemegang saham telah meluluskan semua lapan resolusi biasa dan satu resolusi khas yang telah dicadangkan.

Ini termasuk pembayaran yuran pengarah berjumlah RM324,000 untuk tahun fiskal akhir 2020; mengehadkan pembayaran faedah pengarah pada RM75,000 selepas AGM; serta pemilihan semula Edward Goh Swee Wang sebagai ketua pegawai eksekutifnya dan Datuk Kamaludin Yusoff sebagai pengarah bukan eksekutif bebasnya.

Pemegang saham juga telah meluluskan pelantikan semula Crowe Malaysia PLT sebagai juruaudit kumpulan.

Dalam perkembangan lain, kumpulan itu mengatakan ia juga merancang untuk menceburkan diri dalam pembangunan harta tanah.

“Kami percaya bahawa kepelbagaian yang dicadangkan ini adalah langkah yang tepat untuk pertumbuhan kumpulan kami kerana kami dapat memperluas pangkalan pendapatan kami untuk memasukkan kegiatan pengembangan harta tanah, yang akan memberi kami sumber pendapatan dan pendapatan tambahan dan mengurangkan ketergantungan kami pada perniagaan yang ada , “Katanya.

Johore Tin terutama terlibat dalam pembuatan dan perdagangan pelbagai tin, tin dan bekas lain, serta pengeluaran susu dan produk tenusu lain. – Bernama

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *