Categories: Sukan

Bos Jerman, Loew menghadapi panggilan untuk melepaskan Leroy Sane untuk pertembungan England | PressCliff


Pemain tengah Jerman, Leroy Sane bermain bola semasa perlawanan bola sepak Kumpulan F Uefa Euro 2020 antara Jerman dan Hungary di Allianz Arena di Munich 23 Jun 2021. – Gambar AFP

BERLIN, 25 Jun – Ketua jurulatih Jerman, Joachim Loew berada di bawah tekanan untuk menggegarkan pasukan permulaannya untuk pertembungan blockbuster Euro 2020 pada hari Selasa yang lalu menentang England di Wembley dan menurunkan pemain sayap yang tidak berprestasi Leroy Sane.

Sebagai pengganti Thomas Mueller, yang diketepikan oleh kecederaan lutut, Sane berjuang pada awal pertamanya dalam kejohanan itu ketika seri 2-2 menentang Hungary, dengan Jerman memerlukan penyamaan lewat untuk mencapai peringkat kalah mati.

Sane memberikan sedikit impak di depan, mencerminkan musim pertama yang tidak konsisten untuk Bayern Munich di mana kilauan cemerlang terlalu sedikit dan jauh di antara.

Ketika Sane gagal mengubah peluang dari sudut menentang Hungaria, peluit bergema di sekitar Allianz Arena Munich pada hari Rabu.

Bekas pemain tengah Jerman Stefan Effenberg mengatakan Loew mesti bertindak balas dengan menjatuhkan pemain berusia 25 tahun itu untuk pertarungan England.

“Loew seharusnya tidak memulai Sane, dia tidak memberikan bantuan kepada pasukan, tetapi juga Sane sendiri,” kata Effenberg.

“Dia (Sane) kurang percaya diri – dan itu berarti dia tidak dapat menggunakan kemampuan hebatnya.”

Baik legenda Effenberg dan Jerman, Lothar Matthaeus mendesak Loew untuk mempertimbangkan semula pilihan lini tengahnya dan beralih kepada pemain dari rumah berkuasa Bundesliga, Bayern Munich.

“Jogi (Loew) mempercayai pemain yang salah. Yang terpenting, pemain Bayern yang mendorong kami, ”kata Matthaeus.

Leon Goretzka, yang turun dari bangku simpanan untuk menjaringkan gol lewat yang sangat penting ketika menentang Hungary, dijangka akan bermula di Wembley setelah mengalami kecederaan kaki.

Effenberg juga ingin melihat lebih banyak pemain tengah Bayern berusia 18 tahun, Jamal Musiala, pemain pengganti menentang Hungary, yang “mencipta lebih banyak bahaya dalam lapan minit terakhir daripada Sane dalam keseluruhan pertandingan”.

Matthaeus mahu pemain tengah Bayern bermula beramai-ramai menentang England dengan Joshua Kimmich beralih dari bek kanan ke tengah tengah.

“Saya tidak hanya mengesyorkan Loew bermula dengan Jamal Musiala, saya mencadangkan permulaan Bayern keseluruhan,” kata Matthaeus yang menjadi kapten Jerman Barat untuk merangkul gelaran Piala Dunia pada tahun 1990.

“Joshua Kimmich bermain bola dalam, Leon Goretzka membuat larian ke area penalti dan Thomas Mueller mengatur pasukan – bagi saya, lini tengah itu mempunyai kualiti untuk mengatur nada melawan pasukan mana pun,” jelas Matthaeus.

Untuk memberi laluan kepada Goretzka dan Kimmich, Matthaeus mencadangkan Loew menurunkan dua pemain tetap di lini tengah.

“Tidak ada yang menentang Ilkay Gundogan dan Toni Kroos, tetapi dengan mereka, beberapa perkara hilang yang sangat diperlukan,” tambahnya. – AFP

.

Presscliff

Share
Published by
Presscliff

Recent Posts

Bursa Malaysia berakhir lebih rendah, CI berada di atas tahap 1,500

Seorang pelabur memantau harga saham di galeri ibu pejabat RHB Investment Bank Bhd di Kuala…

5 months ago

Malaysia tetap berada di landasan yang betul untuk pemulihan ekonomi selanjutnya, kata Miti | PressCliff

Pemandangan langit kota Kuala Lumpur semasa perintah kawalan pergerakan (MCO 3.0) di Kuala Lumpur 1…

5 months ago

Pengunjung Taman Buckingham Palace menggambarkannya sebagai ‘mesin membuat wang’

Pelawat Buckingham Palace Gardens telah mengunjungi TripAdvisor dengan ulasan buruk mengenai lawatan mereka. - Gambar…

5 months ago

Tuan tanah AS memenangi pujian media sosial kerana berkongsi keuntungan dari penjualan rumahnya dengan bekas penyewa

Seorang lelaki di Massachusetts, AS menerima harga AS $ 2,500 dari bekas tuan tanahnya dan…

5 months ago

Pasangan Britain memutuskan untuk berkongsi kemenangan loteri RM72.86 juta, 11 tahun selepas memenangkannya | PressCliff

Nigel dan Sharon memutuskan untuk berkongsi kemenangan lotere dengan rakan dan saudara, 11 tahun setelah…

5 months ago