‘Avatar’ berharap kejayaan yang jarang berlaku dengan ikatan permainan | PressCliff

'Avatar' berharap kejayaan yang jarang berlaku dengan ikatan permainan |  Surat Bahasa Melayu


Pembuat filem sekuel Avatar terlaris sepanjang masa berharap kemasyhuran kemasyhuran mereka akan berjaya. – Rakaman skrin melalui YouTube

PARIS, 25 Jun – Adaptasi permainan video Hollywood blockbusters tidak ketinggalan zaman sejak dekad yang lalu, tetapi pembuat filem sekuel filem terlaris sepanjang masa Avatar berharap ikatan mereka akan berjaya.

Dibuat oleh gergasi Perancis Ubisoft, Avatar: Perbatasan Pandora adalah peluang untuk “memperluas (alam semesta) dan memberikan peminat ke mana saja,” kata Jon Landau, ketua pengarah syarikat produksi James Cameron Lightstorm Entertainment.

Kumpulan susulan Avatar yang akan dirilis pada akhir 2022 adalah projek filem raksasa terbaru yang telah dipandu syarikat itu untuk Cameron sejak akhir 1980-an, dari Terminator 2: Hari Penghakiman ke Titanic hingga yang pertama Avatar filem pada tahun 2009.

Landau menjadikan permainan sebagai pelengkap filem baru, peluang untuk menjelajahi planet mitos Pandora dan penduduknya yang berkulit biru bahkan versi yang lebih luas di layar pawagam.

“Ini merupakan lanjutan dari pengalaman film, dan film itu merupakan lanjutan dari pengalaman permainan. Ini berjalan dua arah, ”katanya kepada AFP.

Sekiranya Lightstorm berjaya, ia akan menandakan peralihan nasib untuk permainan video.

Sepanjang tahun 1990-an dan 2000-an, tidak ada pelepasan filem blockbuster yang lengkap tanpa permainan video (selalunya setengah matang).

Oleh kerana permainan memerlukan masa lebih lama untuk dibuat daripada filem, tidak menghairankan mereka mendapat reputasi kerana tergesa-gesa dan cubaan sinis untuk menghisap beberapa dolar tambahan dari juggernaut Hollywood, dan semuanya telah hilang dalam beberapa tahun terakhir.

Tetapi Avatar pengeluar menugaskan permainan baru mereka pada tahun 2017, memberi masa untuk percubaan serius untuk berjaya.

“Kami membuat filem hebat di dunia kami. Kami mahu orang lain mengambil dunia kita dan membawa kepakaran mereka dengan falsafah yang sama, semangat yang sama dengan yang kita miliki, ”kata Landau.

Kelewatan

Diakui, para pembangun telah diberi ruang bernafas dengan kelewatan tanpa henti untuk projek filem monumental Cameron, yang telah menjadi lelucon di Hollywood.

Dua sekuel pada mulanya dijanjikan selepas itu AvatarRilis 2009 yang memecahkan rekod, dengan yang pertama pada mulanya dijadualkan pada tahun 2014.

Sejak itu, ada sekurang-kurangnya tujuh penangguhan dan projek ini telah melonjak ke empat filem baru, yang kini akan dirilis antara tahun 2022 dan 2028.

Tetapi pasti ada banyak peminat yang menanti mereka: Avatar memperoleh kembali mahkota sebagai filem terlaris sepanjang masa – sekejap dicuri oleh ansuran terakhir The Avengers trilogi – setelah dilancarkan semula di China pada musim sejuk ini.

Peminat mendapat rasa pertama permainan ketika Ubisoft menyampaikan treler pada persidangan E3 awal bulan ini.

Ia dikendalikan oleh anak syarikat, Ubisoft Massive, pasukan dengan kekuatan 700 yang berpusat di Malmo, Sweden.

Mereka menggunakan mesin permainan Snowdrop mereka untuk membina dunia dalam talian yang besar, yang membolehkan pemain mewujudkan Na’vi asli ketika mereka menuju ke perbatasan barat Pandora yang jauh. – AFP

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *