Samsung Galaxy Tab A7 mendapat potongan harga RM100 di Malaysia | PressCliff

Samsung Galaxy Tab A7 mendapat potongan harga RM100 di Malaysia |  Surat Bahasa Melayu


Dilancarkan tahun lalu dengan harga RM999, WiFi Samsung Galaxy Tab A7 kini berharga RM899. – Gambar SoyaCincau

KUALA LUMPUR, 24 Jun – Sekiranya anda memerlukan tablet yang lebih besar daripada yang baru diperkenalkan Samsung Galaxy Tab A7 Lite, Samsung Malaysia telah mengumumkan pemotongan harga untuk 10.4 ” Tablet Galaxy Tab A7. Selain memiliki layar yang lebih besar, Tab A7 juga dilengkapi speaker quad, paparan resolusi lebih tinggi dan bateri yang lebih besar.

Dilancarkan tahun lalu dengan harga RM999, WiFi Samsung Galaxy Tab A7 kini berharga RM899. Tablet boleh didapati dalam warna Kelabu Gelap atau Perak. Harga baru sudah tercermin pada Kedai dalam talian rasmi Samsung dan ia juga terdapat pada kedua-duanya Lazada dan Pembeli.

Tab A7 mendapat paparan LCD 10.4 “yang mendorong resolusi WUXGA + 2000×1200 piksel. Ia berjalan pada pemproses Qualcomm Snapdragon 662 dengan RAM 3GB dan storan 32GB yang boleh dikembangkan melalui microSD.

Sebagai perbandingan, RM699 Galaxy Tab A7 Lite menggunakan pemproses MediaTek P22T dengan RAM 4GB dan storan 64 GB. Namun, layar untuk versi Lite lebih kecil pada 8,7 inci dan mendorong resolusi 1340×800 piksel yang lebih rendah.

Untuk pengalaman audio yang lebih mendalam, Samsung Tab A7 dilengkapi dengan penyediaan pembesar suara quad yang disempurnakan oleh Dolby Atmos. Bahagian belakang dilengkapi dengan kamera utama 8MP tunggal dan penembak 5MP menghadap ke depan untuk persidangan video.

Menghidupkan tablet adalah bateri besar 7,040mAh yang menyokong pengecasan pantas 15W melalui USB-C. Secara keseluruhan, tebalnya hanya 7mm dan beratnya 476 gram. Di luar kotak, ia berjalan di Android 10 dengan kulit OneUI di atas. Samsung Galaxy Tab A7 juga dilengkapi dengan ciri keselamatan keluarga termasuk mod Samsung Kids yang membolehkan ibu bapa menetapkan sekatan pada aplikasi dan waktu permainan.

Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh melihat halaman produk di Samsung Malaysia laman web. – SoyaCincau

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *