Laporan: Tidak sabar untuk memimpin kumpulan NBA AS yang baru di Olimpik | PressCliff

Laporan: Tidak sabar untuk memimpin kumpulan NBA AS yang baru di Olimpik |  Surat Bahasa Melayu


Penyerang Brooklyn Nets Kevin Durant (7) melakukan rembatan ke atas pusat Milwaukee Bucks Bobby Portis (9) pada suku ketiga semasa perlawanan kedua pada pusingan kedua Playoffs NBA 2021 pada 7 Jun 2021. – Gambar Reuters

NEW YORK, 24 Jun – Penyerang Brooklyn Nets, Kevin Durant akan bersaing untuk merebut gelaran Olimpik ketiga di Tokyo bersama kumpulan bintang NBA baru yang mencari emas, menurut laporan ESPN pada hari Rabu.

Sebuah kisah di laman web rangkaian televisyen sukan yang berpangkalan di AS mengatakan Durant, yang pasukannya disingkirkan oleh Milwaukee pada pusingan kedua playoff NBA, akan menjadi satu-satunya pemain yang kembali dari juara Rio 2016.

USA Basketball menyelesaikan daftarnya pada hari Rabu dengan komitmen dari pengawal Chicago Bulls, Zach LaVine dan Detroit Pistons, Jerami Grant, menurut cerita itu.

Pengawal bintang Nets, James Harden terpaksa melangkau Olimpik kerana kecederaan hamstring, kata pengarah urusan Bola Keranjang Amerika Syarikat, Jerry Colangelo kepada ESPN.

Mereka yang membuat debut Olimpik akan merangkumi Damian Lillard dari Portland, Bradley Beal Washington, Bam Adebayo dari Miami, Jayson Tatum dari Boston dan Draymond Green dari Golden State.

Barisan pemain juga termasuk penyerang Cleveland, Kevin Love, yang membantu AS memenangi emas di London pada 2012.

Tiga pemain lain dalam daftar yang dilaporkan kekal dalam playoff NBA – pemain swing Phoenix, Devin Booker dan Milwaukee Bucks, Khris Middleton dan penjaga Jrue Holiday.

Ketiganya dapat bertarung untuk merebut gelaran NBA selewat-lewatnya pada 22 Julai, tarikh pertandingan final NBA tujuh dan juga malam upacara pembukaan Olimpik.

Colangelo memberitahu ESPN bahawa ketiga-tiganya telah bersetuju untuk terbang ke Jepun dengan pesawat peribadi untuk berada di Tokyo ketika Amerika bermain sebagai pembuka Olimpik menentang Perancis pada 25 Julai.

Skuad Olimpik Amerika akan berkumpul di Las Vegas pada 4 Julai untuk memulakan kem latihan dan bermain permainan pameran sebelum berangkat ke Jepun. – AFP

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *