Kemewahan di awan: Shanghai membuka hotel tertinggi di dunia | PressCliff

Kemewahan di awan: Shanghai membuka hotel tertinggi di dunia |  Surat Bahasa Melayu


Pemandangan bilik suite J Hotel, hotel mewah tertinggi di dunia, menawarkan restoran di tingkat 120 dan perkhidmatan pelayan peribadi 24 jam, yang terletak di Menara Shanghai, Shanghai. – Gambar ETX Studio

SHANGHAI, 25 Jun – Hotel mewah tertinggi di dunia, yang menawarkan restoran di tingkat 120 dan perkhidmatan butler peribadi 24 jam, telah dibuka di Shanghai untuk para tetamu dengan poket dalam dan kepala yang tinggi.

Lif mengarahkan tetamu menaiki pencakar langit menyerupai lingkaran dengan kelajuan telinga 18 meter sesaat ke 165 bilik J Hotel.

Hotel ini menempati tingkat atas Menara Shanghai seluas 632 meter (lebih dari 2.000 kaki) di daerah kewangan bandar ini, bangunan tertinggi kedua di dunia setelah Burj Khalifa di Dubai.

Pembukaannya ditunda sebahagiannya oleh pandemi koronavirus tetapi hotel sekarang telah mulai menerima para tetamu yang bertumit baik yang dapat meminta layanan dari pelayan pribadi yang berdedikasi pada jam, siang atau malam.

Pelanggan juga boleh menikmati salah satu daripada tujuh restoran, bar, spa, kolam renang di lantai 84, dan semua perangkap biasa dari hotel terkemuka.

Ia tidak datang murah. Untuk meraikan pembukaannya, J Hotel menawarkan “kadar pengalaman istimewa” sebanyak 3,088 yuan (RM1,872) semalam, tetapi harga untuk 34 suite-roket langit-langitnya.

Malam di “J Suite”, lengkap dengan candelier kristal dan sauna, Sabtu ini berharga lebih dari 67,000 yuan.

Hotel ini merupakan sebahagian daripada Jin Jiang International Hotels, sebuah kumpulan milik negara besar China, dan dibuka secara rasmi pada hari Sabtu.

“Pada hari pembukaan kami bahkan laman web dipenuhi oleh begitu banyak pengunjung dengan minat yang tinggi dan mereka mempunyai (a) kemahuan yang kuat untuk datang dan mengalami hotel kami,” kata Renee Wu, pengarah penjualan dan pemasaran.

“Tentu ini sangat menggembirakan kita semua, tetapi pada masa yang sama, kita bertekad untuk memastikan bahawa semua tetamu kita dijaga dengan baik.” – ETX Studio

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *