Lirik yang membingungkan: Madame Tussauds membuka muzium di Dubai | PressCliff

Lirik yang membingungkan: Madame Tussauds membuka muzium di Dubai |  Surat Bahasa Melayu


Madame Tussauds memulakan kehidupan di London di mana ia mempunyai 250 patung lilin yang menarik berjuta-juta pengunjung setiap tahun. – Gambar ETX Studio

LONDON, 23 Jun – Muzium kerja lilin terkenal London Madame Tussauds akan membuka pos pertamanya di dunia Arab di Dubai akhir tahun ini, kata pemilik kumpulan itu, Merlin Entertainmentments, Selasa.

Jenama itu, yang memulakan kehidupan di London dengan 250 patung lilin yang menarik berjuta-juta pengunjung setiap tahun, juga mempunyai cawangan yang lebih kecil di Amerika Syarikat, Eropah dan Asia.

“Hari ini, Merlin Entertainmentments Ltd, pengendali tarikan kedua terbesar di dunia, secara rasmi telah mengumumkan pembukaan tarikan lilin terkenal di dunia, Madame Tussauds di Dubai,” kata syarikat itu dalam satu kenyataan.

“Tarikan ikonik itu akan dibuka pada akhir tahun ini,” katanya.

Cabang Dubai akan mempamerkan 60 patung “bintang global”, 16 daripadanya dari rantau ini termasuk bintang pop Lubnan Nancy Ajram dan Maya Diab, tambahnya.

Dengan hanya simpanan minyak yang terbatas, emirat Dubai memiliki ekonomi yang paling beragam di Teluk, dengan fokus pada pengembangan pelancongan dan sektor hiburan.

Dubai adalah salah satu destinasi pertama untuk membuka kembali pintu masuknya kepada pengunjung antarabangsa di tengah wabak itu pada Julai 2020.

Negara kota, yang terkenal dengan pencakar langit dan pulau buatan manusia, berharap dapat meningkatkan pendapatan pelancongannya ketika menjadi tuan rumah World Expo yang tertunda dari Oktober tahun ini. – Studio ETX

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *