Harrington memilih Kaymer, McDowell sebagai naib kapten Piala Ryder | PressCliff

Harrington memilih Kaymer, McDowell sebagai naib kapten Piala Ryder |  Surat Bahasa Melayu


Gambar fail Padraig Harrington dari Ireland bermain di pusingan ketiga Alfred Dunhill Links Championship di St Andrews, Scotland 8 Oktober 2016. – Gambar Reuters

LONDON, 23 Jun – Kapten Piala Ryder Eropah, Padraig Harrington hari ini mengumumkan pelantikan Martin Kaymer dan Graeme McDowell sebagai naib kapten untuk pertandingan September di Whistling Straits di Wisconsin.

Kaymer dan McDowell bergabung dengan Luke Donald dan Robert Karlsson di kakitangan bilik belakang Harrington untuk pertandingan menentang Amerika Syarikat, yang ditangguhkan tahun lalu kerana wabak coronavirus.

McDowell juga merupakan naib kapten di bawah Thomas Bjorn untuk kemenangan Eropah di Perancis pada tahun 2018, sementara Kaymer akan mengambil peranan untuk pertama kalinya setelah empat penampilan sebagai pemain.

“Saya gembira dapat menyambut Martin dan Graeme sebagai naib kapten, yang saya percaya akan membawa pengalaman, pengetahuan, dan keseimbangan yang baik ke bilik pasukan,” kata Harrington.

“Mereka berdua telah menyumbang mata kemenangan dalam sejarah Piala Ryder, pernah berada di sana dan melakukannya, dan pemain lain memperhatikan mereka. Mereka berdua mempunyai aura dan tanggungjawab kerana apa yang mereka katakan akan mempunyai makna. “

Kaymer memperoleh poin yang menyelesaikan “Miracle at Medinah” pada tahun 2012 dan juga memenangi Kejuaraan PGA di Whistling Straits pada tahun 2010.

“Jelas, sebelum Padraig menghampiri saya, saya berusaha menjadikan pasukan sebagai pemain dan saya masih mahu melakukannya, tetapi anda merasa terhormat dan ini memberitahu anda banyak tentang apa yang difikirkan oleh kapten dan seluruh pasukan di belakangnya tentang anda dan bagaimana mereka menghargai anda. Ia adalah saat yang sangat menyenangkan, ”katanya.

McDowell, yang meraih mata kemenangan di Celtic Manor pada tahun 2010, menambahkan: “Menjadi naib kapten pasukan Eropah di Piala Ryder adalah suatu kehormatan besar.

“Sekiranya anda tidak dapat bermain dalam pasukan, menjadi sebahagian daripada jaringan sokongan dan naib kapten adalah perkara terbaik seterusnya, dan saya sangat bangga melakukannya pada tahun 2018.” – AFP

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *