Sunway dinamakan antara 10 majikan paling menarik di Malaysia | PressCliff

Sunway dinamakan antara 10 majikan paling menarik di Malaysia |  Surat Bahasa Melayu


KUALA LUMPUR, 22 Jun – Sunway Bhd telah muncul sebagai satu-satunya syarikat sektor swasta tempatan dalam 10 majikan paling menarik untuk bekerja di Malaysia pada tahun 2021, sebagaimana dinilai oleh Randstad Malaysia.

Presiden Sunway Group Tan Sri Chee Kin Chew mengatakan pengakuan itu “menunjukkan bahawa usaha kita yang berterusan dalam menarik, mengembangkan dan mengekalkan bakat berkesan dan membuahkan hasil.”

“Kami telah menempuh jalan panjang untuk menyusun blok bangunan dasar dalam menciptakan tempat kerja yang kondusif dan sihat untuk bakat kami.

“Kami juga menekankan dan mempromosikan nilai pembelajaran sepanjang hayat dengan mendorong orang-orang kita untuk menghadiri latihan dan berusaha mencapai potensi penuh mereka, lebih-lebih lagi dalam tempoh pandemi global yang tidak biasa ini,” katanya dalam satu kenyataan.

Syarikat ini dinobatkan sebagai salah satu majikan terkemuka di negara ini pada tahun 2021 Randstad Employer Brand Research, yang mengkaji persepsi pencari kerja dan pekerja terhadap jenama majikan.

Sunway mempunyai kekuatan kakitangan lebih daripada 16,000 orang di 50 lokasi, terutamanya di Asia.

Chee juga mengatakan bahawa prestasi pekerja dipantau dan diukur melalui maklum balas dan bahawa organisasi memupuk budaya berprestasi tinggi dan menawarkan pakej pampasan dan faedah yang kompetitif yang disediakan sebagai sebahagian daripada kemampuan pengurusan bakatnya.

Dalam mendorong kepelbagaian dan pertumbuhan yang inklusif, Sunway mendukung bakat tempatan dan komited untuk pekerjaan tempatan yang membentuk 94 persen dari pengurusan kanannya pada tahun 2020.

Sunway mengatakan ia juga mengekalkan usia, bangsa dan tenaga kerja yang berbeza-beza gender, yang mewakili komposisi pelbagai budaya Malaysia.

Semasa wabak ini, program bantuan pekerja Sunway, yang merangkumi hotline untuk perkhidmatan kaunseling kepada pekerja yang memerlukan sokongan kesihatan mental untuk menguruskan tekanan, keluarga / kewangan atau masalah peribadi lain, sangat membantu.

Pekerja yang terkena wabak bukan eksekutif menerima baucar tunai masing-masing berjumlah RM800 untuk mengurangkan kesan pengurangan gaji lebih masa, sementara pekerja barisan hadapan yang harus menyokong operasi diberikan insentif kesukaran dan baucar makan – Bernama

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *