Portugal mesti memulihkan rentak perjuangan, kata Pepe | PressCliff

Portugal mesti memulihkan rentak perjuangan, kata Pepe |  Surat Bahasa Melayu


Pemain pertahanan Portugal, Pepe dan penyerang Jerman, Kai Havertz naik bola tinggi semasa perlawanan bola sepak Kumpulan F Uefa Euro 2020 antara Portugal dan Jerman di Allianz Arena di Munich 19 Jun 2021. – Gambar AFP

BUDAPEST, 22 Jun – Portugal harus memulihkan intensiti dan rasa lapar untuk mengalahkan Perancis dalam perlawanan terakhir kumpulan Euro 2020 selepas kekalahan 4-2 yang mengecewakan oleh Jerman, kata pemain pertahanan Pepe hari ini.

“Kita harus menjadi seperti biasa, pasukan yang sangat bersaing yang bermain dengan solidariti,” kata Pepe pada sidang media menjelang pertandingan di Budapest, yang dijalankan semula pada final Euro 2016 yang dimenangi Portugal 1-0 setelah tambahan masa.

“Selepas Jerman, kami sangat sedih tetapi kami telah menganalisis prestasi kami dengan teliti dan kami ingin menunjukkan apa yang kami hargai. Perlawanan terakhir tidak bagus, itu benar, tetapi esok kami berpeluang membuktikan salah penentang kami dan bermain di tahap terbaik kami. “

Keputusan semalam menunjukkan bahawa pemegang hanya perlu seri menentang Perancis untuk meraih tempat dalam 16 terakhir sementara mereka juga layak dengan kekalahan, selagi Hungary tidak mengalahkan Jerman dalam perlawanan Kumpulan F yang lain.

Pepe adalah salah satu daripada beberapa pasukan yang masih hidup yang memenangi Euro 2016 dengan apa yang diyakini ramai sebagai skuad yang lebih rendah tetapi dia mengatakan pasukan sekarang perlu menyamai pendahulunya dalam kadar kerja dan keinginan.

“Kami perlu bermain lebih dekat bersama, saling menyokong, kami telah menunjukkan bagaimana Portugal seperti kami mempunyai banyak pemain berkualiti tetapi kami juga bekerja keras bersama yang sangat penting dan apa yang menyebabkan kami begitu dihormati di seluruh Eropah,” tambahnya .

“Setiap kali Jerman menentang kami, mereka benar-benar ditembak dan menunjukkan betapa mereka mahu mengalahkan kami. Kita harus mencontohinya, kita harus menginginkannya seperti yang dilakukan Jerman untuk berjaya.

“Kita harus tetap tenang mengambil nafas dalam-dalam. Sekiranya kita meletakkan semua kualiti kita di luar sana, kita mempunyai peluang untuk menang. “

Kekalahan oleh Jerman adalah kali pertama Portugal kebobolan empat kali dalam 58 perlawanan di bawah jurulatih Fernando Santos dan hanya kali kedua mereka membiarkan tiga gol.

“Itu bukan Portugal yang kita semua tahu,” kata Santos, sambil menambah pemainnya “tenggelam” setelah permainan sambil merasa yakin mereka akan bertindak balas dengan cara yang betul.

“Kami mempunyai pemain berpengalaman dan mereka tidak selalu menang. Ada kalanya pasukan teratas tidak menangani kekalahan dengan baik tetapi pemain kita terbiasa bertindak balas, ”tambahnya. – Reuters

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *