FWD Takaful melancarkan FWD Invest First Plus | PressCliff


KUALA LUMPUR, 22 Jun – FWD Takaful Bhd telah melancarkan FWD Invest First Plus, sebuah rancangan takaful berkaitan pelaburan yang dirancang untuk meningkatkan simpanan sambil menawarkan perlindungan untuk kematian dan hilang upaya menyeluruh dan kekal (TPD).

Dalam satu kenyataan hari ini, ia mengatakan bahawa rancangan itu menawarkan faedah tambahan seperti sejumlah wang yang dilindungi untuk faedah tidak sengaja sehingga 80 tahun dan had bukan perubatan yang lebih tinggi hingga RM2.5 juta.

Ia mengatakan bahawa pelanggan dapat memilih dari syarat pembayaran sumbangan antara lima, 10 atau 15 tahun atau gaji biasa sepanjang tempoh liputan sijil untuk paling sesuai dengan rancangan kewangan dan keperluan gaya hidup mereka.

“Peserta juga akan menerima nilai Akaun Simpanan Peserta (PSA) sepenuhnya setelah matang,” katanya.

Ketua Pegawai Eksekutif Salim Majid Zain mengatakan FWD Invest First Plus hadir dalam dua rancangan – Wealth Management Plan dan Legacy Plan, untuk pelanggan mencapai matlamat hidup masa depan mereka.

“Kami telah memperhatikan bahawa rakyat Malaysia menjadi lebih dimaklumkan mengenai pentingnya perlindungan takaful dan keselamatan kewangan.

“Dengan itu, mereka lebih proaktif dalam mencari pilihan untuk perlindungan dan juga alternatif untuk meningkatkan simpanan mereka. Oleh itu, rancangan kami dirancang untuk menawarkan yang terbaik dari kedua dunia, ”katanya.

Salim berkata FWD Invest First Plus akan memberi pelanggan akses kepada pelbagai dana berkaitan pelaburan Islam untuk mengembangkan kekayaan mereka dan juga pilihan untuk menyesuaikan rancangan mereka mengikut objektif kewangan dan keperluan perlindungan mereka.

Ketua Pegawai Agensi Wan Mohd Fadhlan Wan Azmi berkata syarikat itu berminat untuk menyediakan perlindungan takaful inovatif yang mudah difahami untuk membantu rakyat Malaysia meningkatkan jaring keselamatan kewangan mereka sekarang dan masa depan, sejajar dengan visinya untuk mengubah perasaan orang tentang takaful . – Bernama

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *