Covid-19: Pasangan duo England, Chilwell yang akan mengasingkan diri hingga 28 Jun, akan terlepas permainan Czech | PressCliff

Covid-19: Pasangan duo England, Chilwell yang akan mengasingkan diri hingga 28 Jun, akan terlepas permainan Czech |  Surat Bahasa Melayu


Penyerang England Raheem Sterling meraikan menjaringkan gol pertama pasukannya dengan pemain tengah England, Mason Mount semasa perlawanan bola sepak Kumpulan D Uefa Euro 2020 antara England dan Croatia di Stadium Wembley di London pada 13 Jun 2021. – Gambar AFP

LONDON, 22 Jun – England akan tanpa pasangan Chelsea, Mason Mount dan Ben Chilwell untuk perlawanan terakhir Kumpulan D Euro 2020 hari ini menentang Republik Czech dan berpotensi seri 16-terakhir mereka, setelah pasangan itu terpaksa mengasingkan diri berikutan pendedahan kepada lawan yang mempunyai Covid-19.

Mount dan Chilwell dilihat memeluk rakan sepasukan kelab mereka, Billy Gilmour setelah seri 0-0 Jumaat lalu antara England dan Scotland.

Gilmour diuji positif semalam, tetapi tidak ada pemain Skotlandia lain yang terpaksa terpencil kerana pertembungan mereka dengan Croatia hari ini yang dapat menyaksikan pasukan Steve Clarke layak ke peringkat kalah mati untuk pertama kalinya dalam sejarah mereka.

England sudah layak menjelang lawatan Republik Czech ke Wembley.

Sekiranya Three Lions mengalahkan Czech untuk memenangi kumpulan, mereka akan memainkan 16 perlawanan terakhir mereka di Wembley pada 29 Jun, memberi peluang kepada kedua pemain untuk tampil.

Tempat kedua dalam kumpulan akan menyaksikan anak buah Gareth Southgate melakukan perjalanan ke Copenhagen pada 28 Jun.

“Kami dapat mengesahkan bahawa Ben Chilwell dan Mason Mount harus mengasingkan diri hingga dan termasuk hari Isnin depan (28 Juni). Keputusan ini diambil setelah berunding dengan Public Health England, ”kata Persatuan Bola Sepak Inggeris dalam satu kenyataan.

“Chilwell dan Mount akan mengasingkan dan berlatih secara individu di kawasan persendirian di pangkalan latihan England, St. George’s Park, dengan skuad yang lain kembali ke sana selepas perlawanan malam ini menentang Republik Czech di Wembley.

“Kami akan terus mengikuti semua protokol Covid-19 dan rejim pengujian UEFA, sambil tetap berhubungan dengan PHE.

“Seluruh skuad dan staf England menjalani ujian aliran lateral pada hari Isnin dan semuanya sekali lagi negatif, seperti halnya dengan ujian PCR pra-pertandingan Uefa pada hari Ahad.”

Southgate semalam mengatakan berita bahawa kedua-dua pemain mungkin harus mengasingkannya mengejutkan baginya, terutamanya memandangkan tidak ada pemain Scotland yang dianggap sebagai kenalan rapat.

“Saya tidak mahu menimbulkan drama untuk Scotland tetapi jika anda semua berada di bilik persalinan bersama, di mana semuanya berdiri? Saya tidak tahu adalah jawapan yang jujur ​​untuk itu, ”kata Southgate.

“Tenaga perubatan kami menangani semua ini. Saya telah dikemas kini sekerap yang saya boleh, setiap jam atau lebih apabila terdapat sedikit lebih banyak maklumat dan kita harus menerima apa sahaja keadaan dan menyesuaikan diri dengannya.

“Itulah dunia tempat kita semua hidup, di setiap keluarga dan setiap sukan dan setiap perniagaan.” – AFP

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *