Saya berasa seronok sepanjang musim ini, kata Kane dari England | PressCliff


Harry Kane dari England bertindak balas semasa perlawanan Kumpulan D Euro 2020 antara England dan Scotland di Stadium Wembley di London, 18 Jun 2021. – Gambar Reuters

LONDON, 20 Jun – Penyerang yang berjuang di England, Harry Kane menegaskan bahawa dia tidak mempunyai masalah kecergasan walaupun permulaan yang sukar untuk kempen Euro 2020 di mana pengurus Gareth Southgate telah dua kali melepaskan jimatnya ketika dia telah menunjukkan tanda-tanda bendera.

Kapten England itu digantikan oleh Marcus Rashford dalam seri tanpa jaringan pada hari Jumaat menentang Scotland di Wembley kerana Southgate mahukan lebih banyak tenaga dalam serangan tetapi Kane telah memberi jaminan kepada peminat bahawa dia tidak akan mengalami kecederaan.

“Gareth berhak untuk membuat perubahan yang menurutnya terbaik untuk tim,” Kane, yang hanya berhasil 19 sentuhan dalam pertandingan Skotlandia, dikutip oleh Penjaga.

“Apa yang telah kami pelajari dari kejohanan yang lalu adalah tentang berusaha mencapai puncak pada waktu yang tepat. Masa terbaik untuk memuncak adalah pada peringkat kalah mati dan semoga bermula dari sana. “

England telah memulakan keheningan ke Euro setelah mencatat kemenangan 1-0 dalam perlawanan pembukaan mereka ke atas Croatia, yang mengalahkan England pada separuh akhir Piala Dunia 2018 di Rusia, dan gagal memecah pasukan Scotland yang di depan tuan rumah peminat di Wembley.

“Mungkin di Rusia ada masanya, menjelang suku akhir dan separuh akhir, ketika saya tidak begitu tajam seperti yang saya mahukan,” tambah Kane, 27 tahun. “Pada akhirnya kami tidak sampai ke tempat yang kami ingin pergi, mungkin sebahagiannya karena itu.”

“Ini mengenai mengurus skuad, memastikan semua orang merasa fit dan setajam mungkin. Dalam kes saya, ini adalah beberapa perlawanan yang sukar (Kroasia dan Scotland) dan ini adalah untuk memastikan saya sesuai untuk yang lain.

“Saya tidak mempunyai masalah. Saya tidak merasa secara fizikal saya tidak dapat melakukannya. Saya rasa akan bermain dalam permainan itu sebaik yang saya rasakan sepanjang musim, jika saya jujur. “

Ketika ditanya apakah keinginan untuk meninggalkan kelabnya Tottenham Hotspur telah mempengaruhi penampilannya untuk pasukan kebangsaan, dia menjawab: “Sama sekali tidak. Semua fokus saya adalah bagaimana saya dapat membantu pasukan ini dan bagaimana kita boleh berjaya dalam kejohanan ini.

“Saya faham dari sudut pandang media ada spekulasi tetapi saya fokus sepenuhnya pada pekerjaan di sini.”

England, yang memiliki empat mata dari dua perlawanan, mesti mengalahkan pendahulu kumpulan Republik Czech di Wembley pada hari Selasa untuk layak ke 16 terakhir di tempat teratas. Kane percaya bahawa walaupun mereka kuat di bahagian belakang mereka boleh meningkat di depan.

“Kita semua bangga tidak kebobolan, dari depan ke belakang, dan sekarang saya merasa kita dapat menjadi lebih baik di bahagian serangan ketiga dan menjadi sedikit lebih lancar dan sedikit lebih bebas dan mencipta beberapa peluang lagi. Maka kita boleh menjadi pasukan yang kuat, ā€¯katanya.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *