Dewan Universiti Curtin menjadi PPV baru untuk Miri | PressCliff


Lee (kanan) dan yang lain memeriksa dewan di Curtin Malaysia yang akan menjadi PPV baru di bandar Miri mulai hari ini. – Borneo Post

MIRI, 20 Jun – Sebuah dewan di Curtin University Malaysia akan menggantikan Dewan Dato Permaisuri sebagai pusat vaksinasi (PPV) baru di bandar ini mulai hari ini (20 Jun).

Menteri yang bertanggungjawab bagi Jawatankuasa Pengurusan Bencana Bahagian Miri Datuk Lee Kim Shin dalam satu kenyataan media mengatakan bahawa perubahan itu dibuat setelah mengambil kira bahawa ruang menunggu dan tempat letak kenderaan yang terhad di Dewan PPV Dato Permaisuri.

“Pengurusan Curtin Malaysia telah bersetuju untuk membantu di bawah komitmen tanggungjawab sosial korporat (CSR),” katanya selepas mengunjungi dewan Curtin Malaysia semalam.

Lee yang juga Menteri Pengangkutan berkata, dewan universiti boleh menguruskan 1,500 dos sehari dari jam 8 pagi hingga 8 malam dan bahawa Bilik Operasi Vaksin Miri akan menghubungi individu mengenai perubahan tempat untuk vaksinasi.

Dia menambahkan bahwa pemberitahuan mengenai perubahan tempat vaksinasi juga akan dikirimkan kepada penerima melalui pengiriman layanan pesan (SMS). Sepanduk juga akan dipasang di Dewan Dato Permaisuri.

Mendampingi Lee dalam lawatan ke Curtin Malaysia ialah pemangku Residen Miri Abdul Aziz Mohd Yusuf, pegawai kesihatan Bahagian Miri Dr P. Raviwharmman, pengarah Hospital Miri Dr Jack Wong, pegawai Angkatan Pertahanan Awam Daerah Miri Kapten (PA) Usman Harto, dan Orang Daerah Miri Pegawai Ikatan Relawan (Rela) Mohamad Afizi Salam. – Borneo Post

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *