Bromell, Gatlin tidak berjaya dalam percubaan Olimpik AS | PressCliff


Trayvon Bromell (AS) memenangi 100m pada pukul 9.92 semasa pertandingan Meet Meet in a World Athletics Continental Tour di Crean Lutheran High School 15 Mei 2021; Irvine, California, Amerika Syarikat. – Sukan Kirby Lee-USA HARI INI melalui Reuters

EUGENE (Amerika Syarikat), 20 Jun – Trayvon Bromell melakukan aksi panas 100m pembukaannya di ujian trek dan padang Olimpik AS di Oregon semalam, mencatat 9.84 saat yang dibantu angin untuk memastikan tempatnya di separuh akhir hari ini.

Bromell, orang terpantas di dunia tahun ini setelah mencatat 9.77sec pada pertemuan di Florida pada bulan Jun, memulakan permainan dengan lancar dan memimpin di pertengahan sebelum mereda sebelum garisan untuk melintasi pertama di Eugene’s Hayward Field.

Bromell secara meluas dianggap sebagai kegemaran emas di Tokyo setelah bertarung dengan beberapa kecederaan yang mengancam kerjaya.

“Saya sangat percaya. Doktor memberitahu saya bahawa saya tidak akan lari lagi, ”kata Bromell. “Yang saya ada hanyalah kepercayaan saya.”

Veteran Justin Gatlin, pemenang pingat emas 100m Olimpik 2004 yang menawar untuk menjadikan Olimpik keempatnya pada usia 39 tahun, menduduki tempat kedua di belakang Bromell pada 9.93.

“Beberapa hari semasa latihan, saya merasa 39 tetapi saya hidup untuk masa ini,” kata Gatlin. “Hari ini ia hanya melakukan gerakan dan memastikan saya sampai ke hari berikutnya.”

Juara dunia 200m, Noah Lyles, yang menyasarkan beregu 100m-200m di Tokyo, kelihatan tidak meyakinkan dalam keadaan panasnya, bermula perlahan sebelum menduduki tempat ketiga pada 9.95, di belakang Ronnie Baker (9.88) dan Fred Kerley (9.93).

“Saya memastikan bahawa saya tidak melakukan kesalahan awal,” kata Lyles. “Saya berasa agak berkarat. Saya hanya mengambilnya setiap hari, hari demi hari. “

Lyles, yang mengatakan bahawa tumpuannya musim ini tetap sejauh 200 meter, yakin ada ruang untuk peningkatan dalam jarak yang lebih pendek.

“Saya mendapat banyak lagi,” kata Lyles. “Saya telah melakukan latihan dengan baik. Saya tidak melakukan yang terbaik dalam 10m pertama hari ini seperti yang saya lakukan dalam latihan. “

Separuh akhir dan final 100m berlangsung hari ini, dengan tiga penyudah pertama menumbuk tiket mereka ke Tokyo. – AFP

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *