Tiga pemain perseorangan wanita negara di separuh akhir Sepanyol Antarabangsa | PressCliff


S. Kisona dari Malaysia yang beraksi cemerlang mengalahkan pemain tuan rumah, Beatriz Corrales 21-15, 21-14 dan dijadualkan menentang wakil Perancis, Yaelle Hoyaux untuk slot terakhir. – Gambar Bernama

KUALA LUMPUR, 19 Jun – Malaysia meneruskan dominasi mereka dalam acara perseorangan wanita di kejuaraan badminton Antarabangsa Sepanyol 2021 setelah tiga wakil negara mara ke separuh akhir dengan bergaya di La Nucia, Sepanyol, semalam.

Ketiga wakil negara itu adalah pemenang pingat emas Sukan SEA 2019 dan pilihan keempat kejuaraan S. Kisona, bekas juara junior dunia Goh Jin Wei dan Eoon Qi Xuan yang tidak menghadapi masalah untuk mengatasi lawan masing-masing di suku akhir, menurut https://www.tournamentsoftware.com.

Kisona yang dalam keadaan cemerlang mengalahkan pemain tuan rumah, Beatriz Corrales 21-15, 21-14 dan dijadualkan menentang wakil Perancis, Yaelle Hoyaux untuk slot terakhir.

Jin Wei dan Qi Xuan juga tidak menghadapi persaingan yang sengit untuk melangkah ke separuh akhir dan akan bersaing untuk memasuki final

Pada suku akhir, Jin Wei mengalahkan wakil Switzerland, Jenjira Stadelmann 21-15, 21-12 sementara

Qi Xuan mencatatkan kemenangan selesa 21-10, 21-12 ke atas Ania Setien dari Sepanyol.

Pada masa yang sama, Tee Kai Wung-Teoh Mei Xing juga melayari separuh akhir beregu campuran setelah mengatasi pasangan tuan rumah, Victor Martin-Haidee Ojeda, 21-17, 21-17 dan dijangka bertemu dengan pemain Rusia, Rodion Kargaev-Viktoriia Vorobeva .

Kejuaraan Malaysia yang baik berlanjutan di beregu lelaki dengan Man Wei Chong-Tee Kai Wun mengalahkan pemain pilihan ketiga Philip Birker-Dominik Stipsits dari Austria 21-18, 21-11 untuk bertemu pemain England, Matthew Clare-Ethan Van Leeuwen di separuh akhir.

Bagaimanapun, pasangan beregu lelaki lain, Loo Bing Kun-Lwi Sheng Hao gagal mara ke separuh akhir setelah tewas kepada pasangan Perancis, Lucas Corvee-Ronan Labar 12-21, 16-21.

Sehubungan dengan itu, cabaran beregu wanita Malaysia telah hilang pada suku akhir setelah Teoh Mei Xiang-Yap Ling yang diungguli kedua tewas kepada pasangan pilihan Inggeris, Jessica Hopton-Jessica Pugh 16-21, 21-15, 15-21.

Pemain perseorangan lelaki negara sebelumnya, Misbun Ramdan Misbun dihentikan pada pusingan kedua setelah diturunkan ke pilihan ketiga Pablo Abian dari Sepanyol, 21-13, 21-10.

Ternyata kegembiraan berganda bagi Kai Wun ketika dia bekerjasama dengan Man Wei Chong untuk merangkul gelaran beregu lelaki juga.

Anak muda itu mengalahkan Lucas Corvee-Ronan Labar dari Perancis 21-15, 21-18 setelah bertarung rapat di set kedua.

Sebelumnya di peringkat empat terakhir, Kai Wun-Wei Chong menyingkirkan Matthew Clare-Ethan Van Leeuwen dari England, 21-11, 21-11 untuk mara ke final. – Bernama

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *