Hungaria yang diilhamkan mengikat Perancis 1-1 di Puskas Arena | PressCliff

Hungaria yang diilhamkan mengikat Perancis 1-1 di Puskas Arena |  PressCliff
Pemain Hungary meraikan selepas perlawanan menentang Perancis di Puskas Arena di Budapest, Hungary, 19 Jun 2021. – Gambar Reuters

BUDAPEST, 19 Jun – Antoine Greizmann menyelamatkan satu mata untuk juara dunia, Perancis ketika mereka menjaringkan gol untuk seri 1-1 dengan tuan rumah Hungary di Kumpulan F dan mencegah kekalahan besar di depan rumah penuh di Puskas Arena hari ini.

Attila Fiola memberikan impian buat tuan rumah separuh masa pertama, setelah Perancis kehilangan banyak peluang awal.

Tetapi Greizmann menyamakan kedudukan pada minit ke-66 untuk menggerakkan Perancis ke empat mata sementara Hungary mengekalkan harapan tipis mereka, pada satu titik, dalam satu kumpulan di mana mereka diberi sedikit peluang dengan pasukan berwajaran tinggi Jerman dan Portugal juga dalam campuran.

Kerumunan yang kuat, 65.000 orang, terutamanya Hungaria, yang seperti itu belum pernah dilihat di bola sepak sejak bermulanya pandemi Covid-19, memihak kepada mereka untuk mendapat bahagian di bawah sinar matahari musim panas walaupun mereka sebahagian besarnya dipinggirkan .

Greizmann selesai dengan rembatan yang kuat tetapi pada akhir gerakan yang tidak menarik dari Perancis, yang untuk semua tipu muslihat dan panache lini tengah mereka memerlukan tendangan Route One dari atas penjaga gawang mereka untuk menyamakan kedudukan.

Pemain Perancis itu mempunyai tiga peluang tersekat pada babak pertama yang diharapkan serangan mereka yang tidak disangka akan selesai.

Peter Gulasci melakukan penyelamatan dua kali dari Karim Benzema dan Griezmann pada suku pertama pembukaan dan kemudian menyaksikan lega ketika Kylian Mbappe menuju ke puncak dari jarak beberapa meter setelah Benzema menjaringkannya pada minit ke-17.

Sepatutnya masa sebelum Les Bleus memecahkan kebuntuan tetapi ketika Mbappe membalas budi kepada Benzema tepat setelah setengah jam menandakan, dia berusaha untuk melakukan rembatan yang mengecewakan ketika kelihatan lebih mudah untuk menjaringkan gol.

Kelalaian mereka kemudian dihukum pada akhir babak ketika sayap sayap Fiola mengumpulkan hantaran lintang dari Adam Nagy, bermain satu lawan dua dengan Roland Sallai dan mengalahkan pertahanan Perancis untuk mengejar gawang di sebelah kanan gawang yang disambut dengan sambutan yang tidak menentu dari keramaian gembira.

Sedikit yang telah pergi untuk Hungary sehingga ketika itu, kehilangan kapten Adam Szalai kerana kecederaan pada babak pertama.

Ia mengambil masa sehingga minit ke-66 untuk menyamakan kedudukan. Penjaga gol Hugo Lloris menendang bola ke tengah dari kotak penalti, yang dibiarkan pertahanan Hungary untuk Mbappe untuk mencapai pertama dengan rentak menakutkannya. Bola kuadratnya hampir tidak dapat dipintas oleh Willi Orban, yang mana usaha untuk membersihkannya hanya berjaya menghasilkan gol akhir untuk Griezmann.

Hungary seterusnya menentang Jerman di Munich pada hari Rabu sementara Portugal dan Perancis bermain di Budapest pada masa yang sama. – Reuters

.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *