Anjing Champ Bidens, ‘sahabat yang dihargai,’ mati | PressCliff


Biden dan isterinya dengan Champ dan Major Biden. – Gambar melalui Twitter / FirstDogsChamp & MajorBiden;

WASHINGTON, 20 Jun – Anjing keluarga Joe Biden Champ telah meninggal dunia, kata presiden pada hari Sabtu, mengingati gembala Jerman sebagai “pendamping yang tetap dihargai selama 13 tahun terakhir.”

Para Bidens menghidupkan kembali tradisi lama binatang peliharaan presiden yang dipecahkan di bawah Donald Trump, ketika mereka tiba di Gedung Putih dengan anjing Champ dan Major.

“Hati kami berat hari ini kerana kami memberitahu anda semua bahawa gembala Jerman kami yang tersayang, Champ, meninggal dunia dengan tenang di rumah,” kata presiden dan Ibu Negara Jill Biden dalam satu kenyataan.

“Pada saat-saat paling menggembirakan kami dan di hari-hari yang paling dilanda kesedihan, dia ada di sana bersama kami, peka terhadap setiap perasaan dan emosi kami yang tidak terucapkan,” tambah mereka. “Kami menyukai anak lelaki kami yang manis dan baik dan akan selalu merindukannya.”

Anjing Bidens yang lain, Mejar, juga seorang gembala Jerman, mengalami beberapa masalah untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan di Gedung Putih.

Pada bulan Mac, dia sebentar dihantar kembali ke rumah keluarga Biden di Delaware setelah sekurang-kurangnya satu kejadian menggigit, dan pada bulan April jurucakap wanita pertama mengumumkan beberapa “latihan tambahan” untuk anjing itu.

Joe Biden mengaitkan tingkah laku anjing itu dengan cara dia terkejut oleh ejen Perkhidmatan Rahsia dan yang lain muncul di setiap sudut di kompleks Rumah Putih yang sibuk.

Bidens yang suka mencintai anjing juga telah mengumumkan bahawa mereka mendapat kucing, yang pernah diperingatkan oleh Setiausaha Akhbar Jen Psaki untuk “mematahkan internet.” – AFP

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *